Bombă din primul Război Mondial găsită pe malul râului! Era nedetonată!

0

Momente de spaimă a trăit un argeșean astăzi când, în timp ce-și făcea de lucru ca tot gospodarul la țară, a găsit o bombă pe marginea râului Topolog. Cetățeanul, de loc din comuna Cepari, a avut inspirație și a sunat la 112, echipele de intervenție specifică ajungând la fața locului pentru a prelua bomba care data din Primul Război Mondial.

Echipajul pirotehnic al ISU Argeș a fost solicitat să intervină în localitatea Cepari pentru cercetarea, detectarea, identificarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare într-un poligon autorizat a unei bombe aruncător explozivă, de calibrul 80 de mm, cu proveniență din Primul Război Mondial.

CITEȘTE ȘI: UNUL LA ÎNCHISOARE, CELĂLALT ÎN LIBERTATE! SENȚINȚĂ FINALĂ PENTRU DOI POLIȚIȘTI ȘPĂGARI DIN ARGEȘ!

Aceasta a fost găsită de către un cetățean care se plimba pe marginea râului Topolog.

!!! ATENȚIE

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

Nu atingeți aceste elemente;

Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;

Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata