Brazilia va juca finala la Cupa Confederațiilor

Brazilia s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor, după o victorie dramatică, scor 2-1, cu Uruguay.

După zile întregi de proteste în toată țara, brazilienii au fost făcuți fericiți aseară de echipa lor națională, care a câștigat greu, în ultimele minute de juc, duelul cu rivalii sud-americani din Uruguay, printr-un gol marcat de Paulinho.

Oaspeții au irosit o ocazie de aur în prima repriză, când Diego Forlan a ratat un penalty. Fred a deschis apoi scorul pentru brazilieni, înainte ca Edinson Cavani să egaleze.

Paulinho a marcat cu capul în finalul meciului, iar campioana ultimelor două ediții ale Cupei Confederațiilor își va apăra trofeul împotriva învingătoarei dintre Spania și Italia, duel care se dispută azi.

Rivalitatea dintre brazilieni și uruguayeni, care a luat amploare în 1950, când selecționata ”celeste” a câștigat Cupa Mondială chiar la Rio de Janeiro, s-a simțit din plin și aseară.

Căpitanul uruguayenilor, Diego Lugano, care îl acuzase pe Neymar – vedeta brazilienilor – că simulează, a fost faultat în careu în prima repriză de către David Luiz. Forlan a ratat penalty-ul, iar acest lucru i-a costat enorm pe oaspeți.

Pentru prima oară la acest turneu, Neymar nu a marcat, însă a pasat decisiv la ultimul gol al meciului, centrând perfect, din corner, pentru Paulinho.

Spania va încerca în această seară să o învingă pe Italia, într-o reeditare a finalei Euro 2012, și să ajungă, în premieră, în finala Cupei Confederațiilor, trofeu care lipsește și din vitrina ”squadrei azzurra”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.