Bugetul Primăriei Pitești lansat în dezbatere publică

Primăria Piteşti a lansat în dezbatere publică proiectul de buget pentru anul în curs. Conform acestuia, veniturile totale ale municipalităţii sunt estimate la 452,5 milioane lei, mai mare cu aproximativ 30 milioane lei faţă de cel de anul trecut. Ca şi în anul anterior, majoritatea veniturilor provin de la Uniunea Europeană în baza unor proiecte deja elaborate sau care urmează să fie realizate.
Conform proiectului de buget pentru acest an, veniturile proprii ale Primăriei se situează la suma de 200 de milioane, proveniți din taxe și impozite locale. Fondurile europene se cifrează la aproape 150 milioane lei. 
De unde vin banii?
Proiectul ne arată că Primăria se bazează pe aproape 200 milioane lei din venituri proprii, reprezentând în special taxe şi impozite locale. Sumele provenite din fonduri europene se cifrează la aproape 150 milioane lei. Restul banilor, din punct de vedere al veniturilor, este reprezentat de subvenţii, sume din vânzări şi concesiuni sau închirieri, precum şi din transferuri de la nivelul autorităţilor publice centrale.
Pe ce se cheltuiesc banii?
În ceea ce priveşte cheltuielile, cele de personal se ridică la suma de 117 milioane lei. Pentru ordine publică se vor cheltui 5,5 milioane lei, pentru învăţământ, 107,7 milioane lei, iar pentru sănătate, 2,8 milioane lei. 22,6 milioane lei merg către cultură, religie şi recreere, 14,5 milioane pentru asistenţă socială, iar pentru locuinţe şi dezvoltare locală 24 milioane lei. 25,6 milioane lei sunt destinaţi pentru cheltuielile legate de transport, iar aproape 23 milioane lei pentru energie (subvenţii).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.