Bursele elevilor-schimbări majore! Unele dispar, altele se majorează! Află detalii!

0

Bursele elevilor-schimbări majore! Unele dispar, altele se majorează! Află detalii!

Noua Lege a învățământului preuniversitar și proiectul de metodologie privind procedurile de acordare a burselor școlare în noul an vor schimba atât valoarea burselor ce vor fi acordate elevilor, cât și natura și modul în care acestea vor putea fi obținute.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ALIMENTARĂ! CARME DE PUI CU SALMONELLA, RETRASĂ DE PE RAFTURI! UNDE A FOST VÂNDUTĂ?

Cele mai semnificative schimbări sunt cele legate de majorarea valorilor acestor stimulente, de dispariția burselor sociale acordate elevilor din mediul rural care învață în alte localități decât cele de domiciliu și de „democratizarea” burselor de merit, care nu vor mai fi condiționate de mediile obținute de elevi, ci vor fi acordate unei treimi din numărul de copii înscriși într-o clasă.

Ministerul Educației a lansat vineri în dezbatere publică Metodologia de acordare a. Solicitările pentru obținerea unei burse pot fi depuse după începerea școlii, până la data de 30 septembrie și nu până la 1 septembrie, cum era valabil până acum.

În noul an școlar, elevii de gimnaziu și liceu vor beneficia de patru categorii de burse: bursele de merit, bursele sociale, bursele tehnologice (300 lei) și bursele de excelență olimpică I și II. Spre deosebire de anul școlar anterior, bursele de studiu (150 lei) și de performanță (500 lei) vor fi eliminate.

În schimb, vor fi introduse bursele de excelență pentru elevii olimpici, cu valori cuprinse între 700 și 3000 de lei lunar. Bursa de merit se va majora și ea, ajungând la 450 de lei, față de 200. De asemenea, bursa socială va crește la 300 de lei, de la 200 cât a fost până acum, iar o categorie de beneficiari ai acesteia a dispărut, astfel că elevii din mediul rural care învățau într-o altă localitate nu o vor mai primi. O nouă bursă, bursa tehnologică, în valoare de 300 de lei, va fi introdusă pentru elevii care urmează licee cu profil tehnic. În plus, mamele minore reintegrate în unități de învățământ vor primi o bursă lunară de 700 de lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata