Ca pe vremea dacilor şi romanilor, la Jidova

Într-o conferinţă de presă, primarul Călin Andrei a anunţat derularea în perioada 9 -14 iulie a unui eveniment în premieră în Câmpulung care are ca rol promovarea Castrului Roman Jidova.  Festivalul intitulat „Romani la marginea Imperiului“ este organizat de Escape Group sub egida Asociaţiei pentru Promovarea istoriei României, fiind finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, obiectivul fiind valorificarea potenţialului turistic local în scopul creşterii gradului de atractivitate turistică prin sprijinirea produselor specifice zonei în cadrul unor spectacole cu tematică istorică.
Castrul Jidova, în atenţia turiştilor pentru trei zile
Acest nou concept de teatru istoric este adus în premieră în România prin APIR şi reprezintă o îmbinare de elemente specifice secvenţelor de film (efecte speciale de foc, fum, cascadorii, care de luptă, cai).  Se încearcă aducerea atmosferei din epoca romană în zilele noastre, spectacolul fiind atât de divertisment cât şi cu caracter istoric. Se va amplasa o arenă şi în semicerc tribune respectând oarecum decorurile romane. În spectacol sunt angrenaţi peste 100 de oameni: cascadori, dansatori, acrobaţi, figuraţie, iar apogeul manifestării va avea loc sâmbătă, 14 iulie. Consilierului local Dan Moşescu, de la Valea Mare, i s-au solicitat caii de către un cascador. Despre eveniment, deşi de importanţă turistică, cu scop indirect de promovare a Câmpulungului, nu s-a ştiut nimic până miercuri. Primarul Călin Andrei a justificat acest lucru la conferinţa cu ziariştii. „Nu suntem noi organizatorii, dar noi căutăm să-i sprijinim cu orice activităţi să se defăşoare în folosul şi al câmpulungenilor şi al turiştilor. Avizele pe materialele tipărite se dau foarte greu, din experienţa noastră cu proiectele de promovare. Probabil şi dânşii au primit foarte târziu aceste avize şi nu poţi să faci campanie până nu ai toate aceste avize“, a declarat primarul.     D.B.
Programul se va desfăşura astfel:
În perioada 9-13 iulie
8.00-12.00- repetiţie spectacol
12.00-16.00- Workshopuri tematice (mânuirea armelor, olărit)
16.00- 16.30- Parada
16.30- 19.30- (pictură pe lemn, fierărie)
19.30-20.00- Spectacol tematic
20.00-22.00- repetiţie în regim de spectacol.
Sâmbătă, 14 iulie, se va desfăşura spectacolul eveniment „Castrul Jidova- Pecetea civilizaţiei romane în Dacia“  intrarea fiind liberă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.