Cabana Capra lovită de o avalanșă puternică! Zăpada a ajuns în camere!

0

O avalanșă de mari dimensiuni a lovit seara trecută cabana Capra de la kilometrul 106 al Transfăgărășanului care a avariat mai multe mașini, iar zăpada a intrat pe geamurile complexului turistic.

Din primele informații, din cauza ninsorilor abundente, avalanșa a curs pe vâlcelul ce coboară dinspre Cota 2000, iar zăpada a lovit autoturismele din parcarea din fața cabanei, acoperindu-le complet, iar mai multe camere au fost afectate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Risc însemnat de avalanșe

Riscul de avalanşă este foarte ridicat în Munţii Făgăraş (nivelul 4) până pe 5 februarie la ora 20:00. Potrivit buletinului nivometeorologic emis pentru această perioadă, la altitudini de peste 1.800 de metri s-a depus un strat însemnat de zăpadă pulver, ușoară și fără coeziune.

CITEȘTE ȘI: ACUM! CASĂ MISTUTĂ DE FLĂCĂRI ÎN ARGEȘ! POMPIERII – LA FAȚA LOCULUI!

Stratul recent depus este de aproximativ 30 de centimetri pe versanții nordici. Acesta s-a depus peste stratul instabil prezent în zilele anterioare, de grosimi importante. Astfel, în partea superioară a stratului se întâlnește un strat cu rezistență scăzută, ce depășește pe majoritatea versanților 50-60 de centimetri. Pe văi și în zonele adăpostite, sunt depozite însemnate, care ating și doi metri, tot cu zăpadă cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata