Cai putere şi adrenalină la Câmpulung

Muscelenii pasionaţi de automobilism vor avea parte de un spectacol inedit în acest week-end. Sâmbătă şi duminică, la Câmpulung, se va disputa ultima etapă din calendarul naţional al acestui an la Rally Cross. Precedentele ediţii din Argeş s-au desfăşurat la Bradu, numai că la solicitarea extremă a sponsorului oficial al competiţiei, etapa de raliu revine astfel, după mulţi, ani la Câmpulung. „Nu am renunţat la Bradu, din cauza traseului sau din alte motive, ci pur şi simplu, am ales Câmpulungul la dorinţa sponsorului oficial al competiţiei Rom Spam Construct, care va suporta toate cheltuielile, adică în jur de 70 de milioane de lei. Sper să ţină timpul cu noi şi să fie un spectacol reuşit”, spune Niţă Iancu, reprezentant Procar Piteşti, unul dintre organizatorii competiţiei de la Câmpulung.
Trei echipaje din Bulgaria la start
Traseul de concurs va măsura 1.200 de metri, iar până acum s-au înscris 24 de echipaje, dintre care trei sunt din Bulgaria. „Traseul va fi în zona fostei gropi de gunoi din cartirerul Grui. Va fi unul deosebit, cu macadam, iar în plus, spectatorii vor putea vedea la lucru şi câteva maşini ARO, care vor alerga în afara concursului. Avem înscrise până în acest moment  24 de echipaje, dintre care trei sunt din Bulgaria. Unul dintre echipajele de la vecinii bulgari este feminin. În rest vor fi echipe din Piteşti, Mioveni, Câmpulung, Bucureşti, Braşov, Tg. Mureş şi Cluj”, precizează  Niţă Iancu.
Cronometraj elecronic şi fotocelule la finiş
Legat de detaliite organizatorice, cei care se ocupă de găzduirea ultimei etape de Rally Cross precizează că la finiş vor fi montate fotocelule pentru a evita eventualele discuţii legate de departajarea concurenţilor. „Cronometrajul va fi electronic. Arbitrajul va fi asigurat de colegii de la Câmpulung, iar oficialii de la Federaţie se vor ocupa de montarea fotocelulelor. Dacă n-ar exista acest sistem la linia de sosire ar fi foarte greu de delimitat câştigătorii”, susţine Cristi Otobîcu, inspector superior în cadrul DJTS Argeş.
La 14 ani se bate cu seniorii
Printre cei care vor lua startul la raliul muscelean se numără şi juniorul minune din Bucureşti, Adrian Grădinaru, care la 14 ani se bate de la egal la egal cu seniorii. Bucureşteanul va concura la clasa 1.400 şi cu siguranţă va face deliciul publicului spectator.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.