Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024 a fost modificat! Varianta actualizată!

0

Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024 a fost modificat! Varianta actualizată! Greva din învăţământ schimbă calendarul înscrierii în învățământul primar 2023 – 2024. Astfel, ministerul Educaţiei a anunțat că a actualizat ordinul cu noile date. Potrivit unui comunicat al ministerului, în perioada 3 – 18 mai au fost depuse și validate cererile de înscriere de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali. Pentru prima etapă de înscriere în învățământul primar, în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc:

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! O FETIȚĂ DE 10 ANI SE ZBATE ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE! A FOST ÎMPUȘCATĂ DIN GREȘEALĂ PE STRADĂ!

 • procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;
 • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;
 • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

Pentru a doua etapă de înscriere, în perioada 6 – 12 iunie vor avea loc:

 • depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;
 • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

De asemenea, în perioada 13 – 19 iunie vor avea loc:

 • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
 • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Calendarul integral va fi disponibil după publicarea în Monitorul oficial.

Înscrierea în învăţământul primar în anul şcolar 2023 – 2024

Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației. Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor,  indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Ce copii pot fi înscriși în clasa pregătitoare:

 • Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2023, inclusiv
 • Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 –  în baza recomandării pentru înscrierea în învățământul primar*, eliberată de unitățile de învățământ de nivel preșcolar sau, dacă nu au frecventat grădinița**, în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), după caz.

Pentru obținerea recomandării de înscriere în învățământul primar, eliberată de unitățile de învățământ de nivel preșcolar, sunt necesare:

 • înregistrarea cererilor transmise/depuse la unitățile de învățământ de nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare;
 • eliberarea/transmiterea către părinte de către unitatea de învățământ de nivel preșcolar a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata