Camera de Comerț România China – filiala Argeș – înființată la Mioveni!

0

Primarul de la Mioveni a avut întotdeauna relații de colaborare foarte bune cu Ambasada Chinei din România și consideră că această relație este foarte importantă pentru dezvoltare. Apropierea administrației de la Mioveni de Ambasada Chinei, acțiunile și activitățile derulate împreună în timp au dus ieri la o realizare importantă și anume deschiderea filialei Argeș a Camerei de Industrie România-China în acest oraș.

După înființarea filiale, primarul Ion Georgescu a făcut o postare în care a declarat:

„Relațiile excelente de colaborare dintre Mioveni și China primesc o nouă confirmare prin faptul că filiala Argeș a Camerei de Comerț România-China s-a deschis în orașul nostru. Înființată în urmă cu 24 de ani, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România China este cea mai puternică și activă cameră de comerț din România, care are la ora actuală 28 de filiale în țară, cea mai nouă fiind cea inagurată astăzi.

La evenimentul prilejuit de constituirea filialei Argeș a Camerei de Industrie România-China, eveniment găzduit de Centrul Cultural Mioveni, au fost prezenți dl. Song Xianmao – consilier Secția Economică și Comercială din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, alături de dl. Zhu Konglai, prim-secretar și Yang Yang- secretar al Secției Economică și Comercială de la Ambasada Chinei, Nicolae Vasilescu – președinte Camera de Comerț și Industrie România-China, Iurii Danilishin – Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, George Caval – președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Georgeta Negru – director Direcția Finanțelor Publice Argeș și Cristian Nevzoreanu – director Direcția de Afaceri Publice și Comunicare al Grupului Renault în România și mulți alți reprezentanți ai mediului privat și administrativ.

Atât reprezentanții ambasadei Chinei, cât și conducerea centrală a Camerei de  Comerț și Industrie România-China au evidențiat potențialul enorm de dezvolate al relațiilor economice și de colaborare dintre firmele din Argeș și companiile din China. Cel mai elocvent exemplu este parteneriatul dintre Dacia și compania chineză Geely, un gigant în industria auto va începe în al doilea semestru al acestui an, la Mioveni, un proiect de maximă importanță legat printre altele de motoare termice cu componente hibride și cutii de viteze. Urez mult succes conducerii filialei Argeș a Camerei de  Comerț și Industrie România-China și la cât mai multe parteneriate care să aducă beneficii atât mediului economic argeșean, cât și comunității” a declarat Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata