Camera de zi – tendinţe de amenajare moderne

0
Camera de zi este o încăpere esențială în locuință. Este acea zonă de reuniune şi spațiul de primire a oaspeţilor. Mulţi îi spun camerei de zi sufragerie sau living însă toţi încearcă să creeze în această încăpere un ambient armonios, echilibrat, relaxant.

Care sunt recomandările specialiștilor în materie de amenajare

Specialişti în design interior recomandă să se opteze pentru un decor aerisit, care creează senzaţie de spațiu şi totodată prefera zone valoroase pentru relaxare. Se recomandă introducerea de mobila camera de zi minimalistă pentru un decor simplu, ce asigură şi spaţii geniale pentru depozitare şi expunere.

Mizaţi pe corpuri de mobilă realizate din lemn cu aspect natural pentru un ambient modern. Puteţi crea un decor intim selectând mobilier cu iluminare difuză sau integrand lampadare şi veioze asortate.

Respectaţi principiul “less îs more”. Camerele de zi astfel amenajate sunt aerisite şi bine organizate. Canapeaua, comodă TV, poliţa de expunere, vitrina minimalistă şi măsuţa de cafea mică sunt elementele ce ajută la creionarea unei încăperi excepționale.

Pentru a crea echilibru şi armonie, mizați pe simetrii şi asocieri compatibile. Dacă un perete este decorat cu mobilă pentru camera de zi pe partea opusă neapărat trebuie să se găsească o canapea care să completeze decorul. Energia din încăpere poate fi adusă cu ajutorul accesoriilor, statuete decorative, veioze sau vaze asimetrice.

Un ambient echilibrat, este unul în care sunt respectate proporțiile legate de culoare. Specialiştii ne recomandă să luăm ca exemplu natura. Fiecare componentă a unei camere de zi are un corespondent în natură. Solul este echivalentul podelei se poate avea culori închise. Pereții au ca corespondent pomii şi elementele vegetale ce se înalță, deci pot avea diferite nuanțe vibrante. Cerul poate fi asociat cu tavanul, care trebuie să se păstreze deschis, ca o zi senină de vară.

Găseşte punctele de interes!

Orice spaţiu primitor trebuie să fie creionat în jurul unui punct de interes. Dacă vorbim de cameră de zi, acesta poate fi concentrat în jurul unei măsuţe de cafea. Selectarea acesteia trebuie să se realizeze în funcţie de dimensiunea încăperii. Se pot selecta măsuţe cu cadru metalic, pentru un ambient modern, variante cu sticlă din metal pentru în decor elegant şi cele din lemn în zonele cu accente scandinave.

Există numeroase soluţii de a creiona un decor modern, însă cel mai important este că încăperea să fie reprezentativă pentru stilul de viaţă.

Sursa de imagine:
Shcherban Oleksandr / Shutterstock.com

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata