Campanie de donare de sânge, la Mioveni

0
Pentru a marca într-un mod activ și eficient „Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer”, Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești organizează o campanie de donare de sânge, pe data de 16 februarie 2023.
Acțiunea umanitară și de conștientizare se va desfășura în incinta Casei de Cultură Racovița, în intervalul orar 08.00 – 15.00.
Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer (International Childhood Cancer Day ) este o campanie de sensibilizare la nivel Mondial menită să atragă atenţia supra grijii pe care trebuie să o acordăm acestora, pentru a exprima susţinerea materială, morală și informațională faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, dar şi faţă de familiile din care fac parte.
Pentru a deveni donator de sânge trebuie să îndepliniți următoarele condiţii:
– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;
– greutate peste 50Kg;
– puls regulat, 60 -100 bătăi/minut și tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg;
– să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale;
– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;
– să nu fiți sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.
Informații detaliate privind condițiile de admisibilitate la donarea de sânge, precum și criteriile de excludere temporală le găsiți pe acest link http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata