Când cresc pensiile românilor! Anunțul Ministrului Muncii!

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat recent ce măsuri de sprijin vor fi adoptate de Guvern în perioada următoare şi a facut precizări în legătură cu pensiile românilor. Printre măsurile care vor fi luate se numără voucherele pentru alimente, voucherele pentru elevii cu burse sociale, creşterea valorii tichetelor de masă şi a sumelor pentru pacienţii din spitale şi la copiii din centrele de plasament, pentru că preţurile au fost majorate şi alocaţia de hrană nu mai e suficientă.

„Să facem un pachet denumit, dacă vreţi, generic ‘Sprijin pentru România’, care să sprijine atât mediul de afaceri cât şi cetăţeanul simplu, pentru că e o perioadă grea. Avem aceste discuţii, au fost azi în Coaliţie tranşate o parte din ele, sper mâine să le avem pe toate pentru a le putea adopta în termenul cel mai scurt prin ordonanţe de urgenţă succesive pe care le vom da în Guvern, aşa cum am făcut în luna decembrie cu acele trei ordonanţe de la Ministerul Muncii, prin care am implementat acel pachet social. Ne dorim în continuare să sprijinim cetăţenii, în primul rând cetăţenii vulnerabili”, a declarat recent Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu pensiilor românilor

„La acest moment, toate pensiile din România, introducându-se aici şi indemnizaţiile stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, introducând aici pensiile din apărare şi ordine publică, introducând aici şi pensiile din sistemul public de pensii bazate pe contribuţii, la această dată suntem la 9,3% 9,4%. Nu există spaţiu de negociere aici în această chestiune, cifrele sunt cifre. Există spaţiu de negociere şi eu mă bucur foarte mult că am stabilit un lucru comun cu Comisia Europeană şi cu comisarul pentru muncă, că noi trebuie să luptăm împotriva sărăciei şi asta vom face şi începem cu categoriile cele mai vulnerabile”, a mai afirmat Budăi.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.