Când încep înscrierile la clasa pregătitoare? Anunț oficial!

0

Înscrierile pentru clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024 încep pe 3 mai 2023, potrivit calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024, aprobat de Ministerul Educației. Ministerul anunță pe pagina de Facebook că a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul privind aprobarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024.

CITEȘTE ȘI: CENTRUL DE PERMANENȚĂ DE LA CĂLINEȘTI ARE AMBULANȚĂ, DAR NU ȘI ȘOFER! DECIZIE STRANIE A PRIMARULUI COMUNEI!

Prima etapă de înscriere în învățământul primar

  • 3 mai  – 18 mai 2023: Completarea, depunere și validarea cererilor-tip de înscriere
  • 19-22 mai  Procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.
  • 23 mai – 29 mai 2023: Procesarea cererile-tip de înscriere prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea (în limita locurilor disponibile) sau respingerea cererilor acestora.
  • 30 mai 2023: Repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.
  • 31 mai 2023: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere

A doua etapă de înscriere în învățământul primar

  • 5 iunie 2023: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile,   elaborate de inspectoratul școlar;
  • 6 iunie – 12 iunie 2023: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;
  • 13 iunie – 14 iunie 2023: Procesarea lcererilor-tip de înscriere
  • 15 iunie 2023: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Precizări pentru a doua etapă de înscriere:

Cererile -tip înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ unde există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere.

Părinții/ reprezentanții legali completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile. Cerera-tip se depune/se transmite și se validează la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata