Când începe vaccinarea antiCOVID a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani? Anunțul Moderna!

Compania americană Moderna anunţă că a depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) cererea privind autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârste sub 6 ani.

Nu există niciun alt vaccin, nicio altă terapie, pe care aceşti copii mici să o poată avea. Dacă vor considera că datele sunt suficiente, cred că, din perspectiva sănătăţii publice, oferirea vaccinului acestor copii cât mai repede posibil este cel mai bun lucru„, a declarat într-un interviu Paul Burton, directorul medical al Moderna, conform Reuters.

Moderna a publicat în martie datele studiului care arată că vaccinul său a fost sigur şi a generat un răspuns imunitar la copiii mici similar cu cel al adulţilor. Varianta Omicron a coronavirusului, mai puţin sensibilă la vaccinuri în comparaţie cu versiunile anterioare, a fost predominantă în timpul studiului pediatric.

Producătorul de medicamente a declarat că două doze au avut o eficacitate de aproximativ 37% în prevenirea infecţiilor la copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi de 51% în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 2 ani. Burton nu a dezvăluit un interval de timp pentru momentul în care se aşteaptă ca FDA să ia în considerare cererea de autorizare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.