Când și cu cât vor crește pensiile românilor? Ministrul Muncii-anunț de ultim moment!

0

Marius, Budăi, ministrul Muncii a anunțat recent că pensiile românilor vor crește cu rata inflației de la 1 ianuarie. Acesta a anunțat că aceste măsuri vor fi luate cu siguranță pentru a apăra puterea de cumpărare a pensionarilor.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică.Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023.

Noi acum, din păcate, suntem într-o situație și, atenție, nu spun o situație grea că să scuz ceva. Nu! Suntem într-o situație în care suntem puşi în postura să facem ceva ce noi am fi vrut să facem altfel. Adică, în loc să creștem puterea de cumpărare, acum trebuie să luăm extrem de multe măsuri, să aplicăm extrem de multe măsuri să apărăm puterea de cumpărare. E foarte greu să lucrezi ca PSD-ist când tot timpul ai fost cu gândul la oameni, să le crești puterea de cumpărare și acuma să faci eforturi să le aperi puterea de cumpărare.”, a anunțat recent Marius Budăi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata