Când va avea loc marele cutremur în România? Anunțul specialiștilor!

0

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu a vorbit recent, pe fondul cutremurului care s-a produs ieri dimineață în țara noastră, despre un mare cutremur care ar urma să aibă loc în România.  Potrivit specialistului, un cutremur de o magnitudine mare ar urma să aibă loc în jurul anului 2040.

„Va fi un cutremur în jurul anului 2040 cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. 

Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact. Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.”, explica Gheorghe Mărmureanu pentru DCNews.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata