Când va fi gata Drumul Expres Pitești – Craiova! Anunțul ministrului Grindeanu!

0

Drumul Expres Pitești – Craiova va fi finalizat la fârșitul anului viitor, potrivit unui răspuns dar de Sorin Grindeanu, ministrul Transportului, unei întrebări adresate de către un deputat. În urma rezilierii contractului cu Tirrena Scavi, constructorul care a câștigat licitația pentru Lotul 1 al Autostrăzii Ford, termenul va fi devansat la sfârșitul Trimestrului IV al anului 2024 din cauza reluării licitației pentru construirea restului de 43% din secțiune.

CITEȘTE ȘI: SPITAL DIN ARGEȘ ANGAJEAZĂ! ZECI DE POSTURI SCOASE LA CONCURS!

De asemenea, întrebat ce sume se pierd din finanțarea europeană din cauză că lucrările nu vor fi finalizate în 2023, ministrul Transporturilor a răspuns că lucrările nefinalizate anul acesta vor fi fazate pentru următorii ani în cadrul unui alt program de finanțare din fonduri europene (POT).

În noiembrie 2022, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la Drobeta-Turnu Severin, că în ultima perioada constructorul italian Tirrena Scavi, care avea deja două certificate negative, nu mai lucrase nimic la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti.

În octombrie anul trecut, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estima că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) vor fi finalizate înainte de termenele contractuale. Mai exact, tronsonul 3 va fi gata în 2023, iar tronsonul 4 ar putea fi dat în folosință cel târziu la începutul anului 2024, potrivit șefului Transporturilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata