Când va ninge în România! Meteorolog: „Strat consistent de zăpadă”

0

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat recent cum va fi vremea în perioada următoare și când vor cădea primele ninsori în România. Potrivit meteorologului, până la jumătatea lunii noiembrie, temperaturile vor rămâne deosebit de calde pentru această perioadă, abia apoi urmând să mai scadă.

„Săptămâna 31 octombrie- 7 noiembrie, așa cum arată datele, este o săptămâna mai caldă, cu deficit de precipitații. Rămâne de interes și în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie. De-abia de la mijlocul lunii noiembrie, așa cum arata informațiile la acest moment, valorile de temperatură se apropie de cele normale pentru perioada respectivă în cea mai mare parte a țării. 

Spre sfârșitul lunii noiembrie vom avea primul semnal, nu excludem să aducă și intervale în care stratul de zăpadă să fie unul consistent, în mod deosebit în zona montană.

Prognoza elaborată de marile centre internaționale, în ceea ce privește iarna în Europa, inclusiv pentru partea de Sud, Sud-Est, areal în care se află și România, arată că iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă.  Acest lucru nu exclude- să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării.

Oricum, tendința iernilor mai blânde este deja o confirmare. Cel puțin, ultimele trei ierni, la nivelul României, au fost în top cinci cele mai călduroase ierni, dar am avut și episoade, cel puțin în zona montană, cu strat de zăpadă și fenomenul de viscol, la Vârful Omu.”, a explicat recent Elena Mateescu la România TV.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata