Cantinele spitalelor controlate de Protecția Consumatorului! Ce nereguli au descoperit inspectorii în mâncarea pacienților?

0

Zeci de controale tematice se desfășoară în momentul de față în toată țara, comisarii Protecției Consumatorilor efectuând zeci de verificări în toate domeniile. Ieri, comisarii OPC au luat la puricat cantinele şi blocurile alimentare ale spitalelor din municipiul Ploieşti.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: SHAORMERIE CUNOSCUTĂ DE PE EXERCIȚIULUI-ÎNCHISĂ!

„În timpul verificărilor, au fost depistate mai multe nereguli. Acţiunea face parte din programul de prevenţie al Comisariatul Regional Protecţia Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia, scopul fiind remedierea într-un timp cât mai scurt a deficienţelor constatate.”, a declarat Ion Iordăchescu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor – Regiunea Sud Muntenia.

Comisarii au depistat deficienţe precum agregate de gătit (aragaz, hotă) care nu erau igienizate corespunzător, prezentând urme grosiere de grăsime.

De asemenea, o parte din ustensilele folosite prezentau grad ridicat de uzură, abateri privind procedura de decongelare a materiei prime folosite (carne pasăre), dar şi probleme privind sifoanele de scurgere din pardoseală şi pereţi deterioraţi la bucătărie şi camere de depozitare. Au fost dispuse măsuri de remediere imediată a deficienţelor constatate.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata