Care este locul din Europa unde nu există COVID 19! Cum e posibil!?

0

Din luna martie a anului trecut și până acum singură persoană a fost testată pozitiv cu noul virus în Kastellorizo, o micuță insulă grecească aflată aproape de coasta de sud a Turciei. Pacientul a fost imediat izolat, astfel că virusul nu s-a răspândit. Între timp, toți cei 500 de locuitori ai insulei grecești Kastellorizo au fost vaccinați anti-COVID.
”Turiștii nu mai vin, suntem singuri. Nu avem cui să vindem peștele. Orice prind nu are nicio valoare. Sperăm că oamenii se vor întoarce la vară, pentru că iau aproape tot peștele prins”, a spus un pescar, potrivit euronews.com.

Toată populația a fost vaccinată
Viceprimarul insulei Kastellorizo susține propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare, care să readucă turiștii pe micuța insulă. ”Vaccinarea ne-a ajutat psihologic, ne simțim mult mai bine. Înainte, tot timpul eram anxioși, simțeam teamă și nesiguranță. Nu puteam face față unui număr mare de cazuri COVID-19. Cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Suntem în favoarea certificatului de vaccinare. Mulți dintre locuitorii noștri l-au obținut. Pentru localități mici, precum Kastellorizo, este important să știm că turiștii care vin au fost vaccinați”, a declarat viceprimarul insulei, Stratos Amigdalos.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata