Care este starea turiștilor de la Cabana Capra? Administratorul complexului turistic: „Așteptăm forțele să vină să ne scoată. ISU și așa mai departe!”

0

Turiștii blocați la Cabana Capra în urma avalanșei puternice de seara trecută așteaptă forțele de intervenție pentru a-i evacua din complexul turistic, a declarat Aureliean Cazacul, administratorul complexului turistic. Acesta a spus că toate persoanele cazate sunt în afara oricărui pericol, iar în aceste momente sunt în interiorul cabanei, la căldură, așteaptă sosirea salvatorilor pentru a fi duși în spațiile de cazare asigurate de autoritățile locale.

„Sunt turiști, este plină cabana, nu este niciunul în pericol. Toată lumea este la căldură, avem generator, așteptăm forțele să vină să ne scoată. ISU și așa mai departe. Nu sunt departe de noi, sunt la patru kilometri” a declarat Aurelian Cazacul, administratorul Cabanei Capra, pentru Antena 3.

De asemenea, Cazacul a mai spus că în momentul de față nu pot fi evaluate pagubele produse de către avalanșă, urmând ca în următoarele zile să se facă o evaluare concretă. Vă reamintim că zăpada a distrus mai multe mașini aflate în parcarea complexului turistic și a intrat în sala de mese și în unele camere din Cabana Capra.

Pompierii din trei județe intervin pentru evacuarea turiștilor

Mai mult, în urma unei hotărâri luate în această dimineață de către Comitetul pentru Situații de Urgență Argeș, la fața locului intervin salvatorii pentru a-i evacua pe cei 50 de turiști. Mai exact, la fața locului intervin pompierii cu cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple. Mai mult, în ajutor, pentru evacuarea celor 60 persoane rămase izolate în Cabana Capra, km 108, ca urmare a avalanșelor produse în zonă, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița.

De asemenea, oamenii legii vor verifica modul în care turiștii au ajuns la Cabana Capra, aflată la kilometrul 108 al Transfăgărășanului, în condițiile în care drumul este închis de la kilometrul 104, iar în urma celor constatate șoferii ar putea fi sancționați și ar putea rămâne fără permis pentru 60 zile.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata