Care sunt jocurile preferate ale românilor la cazinouri live

0

Cazinourile online atrag mulți pasionați prin secțiunea de mese live, în care jocurile se desfășoară exact ca într-un cazinou real, fiind coordonate de un dealer filmat într-un cadru specific.

Există platforme care pun accent nu numai pe oferta de sloturi, ci și pe jocurile live. De exemplu, SlotV casino România oferă 153 de mese, ponderea acestora reflectând și popularitatea jocurilor în rândul clienților din România.

Astfel, există 70 de mese de blackjack, 41 de baccarat și 26 de ruletă, pe lângă alte jocuri precum poker, Sic Bo, Andar Bahar, Dragon Tiger, 32 Cards, Teen Patti, Lucky 7.

Nu este nicio surpriză că ruleta, blackjack-ul și baccarat-ul conduc în topul popularității. Acestea sunt și printre cele mai vechi jocuri de cazino, fiind practicate încă de la finalul secolului al XIX-lea.

Ruleta este un joc sută la sută de noroc

Jocul de ruletă este unul dintre cele mai simple. După ce jucătorii plasează pariurile, dealerul pune roata în mișcare, apoi lansează bila în sensul opus rotirii. La un moment dat, bila se oprește într-un buzunar asociat cu un număr și o culoare. Ruleta europeană are numere de la 0 la 36. Cu excepția simbolului 0, care are culoare verde, numerele au culoarea neagră sau roșie, alternativ.

În cazinourile licențiate există și versiuni de ruletă americană, care are un simbol în plus, „00”.

Ruleta este un joc sută la sută de noroc. Singurul moment în care jucătorul are „un cuvânt de spus” este cel în care plasează pariul, bazându-se pe inspirație. În general, sunt disponibile următoarele tipuri de pariuri:

Pariurile interioare

  • Pe un singur număr – Jetonul care reprezintă miza este plasat în interiorul pătratului acelui număr;
  • Split – jetonul este plasat pe linia dintre două numere;
  • Stradă – jetonul este plasat deasupra unuia dintre cele 12 rânduri de pe masa de pariuri;
  • Colț – jetonul este plasat pe colțul comun dintre patru numere.

Pariurile exterioare

  • Roșu/Negru – jetonul este pus pe roșu sau pe negru. Șansele de succes sunt de până în 50%, pentru că pe ruletă mai există și culoarea verde. La fel, se poate paria pe „Par/Impar” sau pe „1-18/19-26”. Aceste opțiuni beneficiază de cele mai mari șanse de câștig, primind cota 2.00.
  • Duzină – se pariază pe una dintre cele trei categorii de numere: 1-12, 13-24, respectiv 25-26.
  • Coloană – sunt alese tot a 12 numere, dar nu consecutive.

În Blackjack contează și strategia

Și jocul de Blackjack are un regulament simplu. Spre deosebire de ruletă, jucătorul deține un control minim prin deciziile pe care le ia, nu depinde chiar totul de hazard.

După plasare mizei, dealerul trage două cărți pentru el și două cărți pentru jucător. Una dintre cărțile reprezentantului „casei” este așezată cu fața în sus, astfel că poate fi văzută de către client. Obiectivul jucătorului este să obțină 21 de puncte sau un punctaj apropiat de această valoare, dar mai mare decât punctajul dealerului.

Cărțile de la 2 la 10 au valoarea scrisă pe ele, J, Q și K au valoarea 10, iar asul valorează 1 sau 11, în funcție de situație. Dacă jucătorul ar depăși 21 cu asul fiind 11, atunci cartea ia valoarea 1.

După ce analizează cărțile din mână, clientul cazinoului decide dacă mai cere carte/cărți sau se oprește. În momentul în care se oprește, dealerul arată ambele cărți primite și acționează la rândul său, trăgând altă carte/alte cărți sau oprindu-se. În momentul în care dealerul s-a oprit, se decide rezultatul jocului.

Baccarat-ul era considerat „jocul elitelor”

Pe vremuri, baccarat-ul era considerat jocul elitelor, datorită nivelului ridicat al mizelor. Scopul fiecărui jucător este de a obține un punctaj egal cu 9 sau cât mai apropiat de 9. În cazul care valoarea celor două cărți determină un număr din două zecimale, punctajul va fi reprezentat doar de cea de-a doua zecimală (de exemplu, dacă jucătorul primește un 7 și un 4, atunci punctajul este 1, pentru că 7 + 4 = 11). Cea mai slabă mână este aceea care însumează 0 puncte. În acest caz, această mână se numește “Baccarat”.

Cărțile de la 2 la 9 au valoarea scrisă pe ele, 10, J, K au valoarea 0, iar asul valorează un punct.

În acest joc, primirea unei cărți suplimentare nu mai este la latitudinea clientului cazinoului sau a dealerului, ci este supusă unor reguli stricte, în funcție de punctajele avute de cele două părți.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata