Cărți funciare noi pentru 3 mii de argeșeni! Anunțul OCPI Argeș!

0

 Cărți funciare noi pentru 3 mii de argeșeni! Anunțul OCPI Argeș! Proprietarii a aproximativ 3.000 de imobile din comuna Sălătrucu, județul Argeș, vor primi, în perioada următoare noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

 Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș va preda primăriei comunei Sălătrucu noile cărți funciare ale celor 2.949 de imobile.

În comuna Sălătrucu, lucrările de cadastru general realizate în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene nerambursabile,  au început în anul 2020 și au vizat o suprafață totală de 13.585 de hectare.

Citește și: SE DEMOLEAZĂ STADIONUL „NICOLAE DOBRIN”! AFLĂ CÂND!

Se fac cartografieri în alte 63 de localități din Argeș

În prezent, din totalul de 102 UAT-uri din județul Argeș, au fost cadastrate în proporție de sută la sută opt UAT-uri (Albota, Lunca Corbului, Ungheni, Miroși, Căldăraru, Izvoru, Recea, Sălătrucu), iar în alte 63 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivelul întregii localități, cât și pe sectoare cadastrale.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare, din 660 de UAT-uri, situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre lucrările de înregistrare sistematică realizate prin PNCCF și POR sunt disponibile pe site-ul www.ancpi.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata