Cât costă implementarea programului „Primul ghiozdan” în Pitești? Mihai Coteț: „Mult mai puțin decât fântânile arteziene, aproape cât o stație de autobuz!”

0

„Bugetul Piteștiului este cel mai important document al unei administrații locale, iar debaterea pe marginea lui reprezintă un act de transparență din partea Executivului” a declarat Mihai Coteț, consilier local și președinte al PNL Pitești, după dezbaterea din această săptămână a principalelor cheltuieli și investiții ale muncipiului pe anul în curs. Liberalul a declarat că „după o prezentare în fața invitaților, a colegilor de partid și a angajaților primăriei”, consilierii locali liberali au depus o serie de amendamente dorite de piteșteni, în speranța ca, în acest an, să fie integrate în buget.

Stimulent pentru nașterea unui copil

Este vorba despre acordarea unui stimulent de 2.500 lei nașterea primului copil, un proiect care ar putea ajuta tinerele familii. Mihai Coteț a explicat că această inițiativă este aplicată, în prezen, în 45 de localități din Argeș, dar și în orașe precum Bacău, Brașov, Brăila, Reșița, Sfântu Gheorghe, Galați, Slobozia, Târgu Mureș sau Piatra Neamț. De asemenea, liberalul a reiterat decizia Curții de Apel Bacău prin care apelul edilului de la Bacău împotriva proiectului adoptat a fost respins definitiv, fapt care demonstrează că inițiativa este legală.

Patru poduri peste Argeș

Piteștiul are nevoie de noi căi de comunicare cu localitățile din zona metropolitană, motiv pentru care liberalii au propus un studiu de fezabilitate pentru construirea a patru noi poduri peste râul Argeș. Mihai Coteț a explicat că municipiul reședință de județ nu se poate dezvolta pe cont propriu, motiv pentru care trebuiesc create noi legături cu localitățile învecinate. „Creșterea conectivității zonei metropolitane va deschide piața muncii și va aduce forță de muncă nouă prin conectivitate sporită, iar acest lucru va duce automat la creșterea nivelului de trai” a declarat Coteț.

Primul ghiozdan pentru copiii din clasele zero

Prmul ghiozdan este un alt proiect pe care liberalii își doresc să îl implementeze în Pitești. Deși ar fi vorba despre o sumă de 150 lei/copil, până în acest moment inițiativa nu a trecut de Consiliul Local, din motive politice, a explicat liberalul Mihai Coteț.

„Știți cât ar costa municipalitatea acest program? 46.000 euro – atâr ar costa implementarea programului „Primul ghiozdan” pentru cei aproximativ 1550 de copii înscriși, anul acesta, în clasa zero. Mult mai puțin decât fântânile arteziene, aproape cât o stație de autobuz” a mai explicat Coteț.

„Nici jumătate din proiectele votate la început de an nu sunt implementate, la fel cum niciun sfert din promisiunile electorale dintr-un mandat nu sunt acoperite!”

În concluzie, Mihai Coteț a explicat că, deși cifrele arată nemaipomenit pe hârtie, istoria recentă a demonstrat că proiectele votate nu sunt implementate, iar marea majoritate a investițiilor rămân doar niște promisiuni deșarte.

„După această așa-zisă dezbatere a bugetului va urma, ca de obicei, zbaterea bugetului. Realizările de pe acum au dovedit că nici jumătate din proiectele votate la început de an nu sunt implementate, la fel cum niciun sfert din promisiunile electorale dintr-un mandat nu sunt acoperite. Probabil de aceea nu ni s-au pus niciodată la dispoziție execuțiile bugetare. Astfel, bugetul este superb, cifrele nemaivăzute, Piteștiul duduie de bunăstare și dezvoltare” a conchis Mihai Coteț,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata