Cât costă vaccinul anti-COVID-19 pe dark net?

Mai multe companii farmaceutice au dezvoltat vaccinuri împotriva coronavirusului, iar Marea Britanie va deveni prima din lume unde acestea vor fi disponibile publicului.

Deoarece vaccinurile vor fi distribuite exclusiv prin intermediul autorităților fiecărei țări, acestea nu se pot cumpăra pentru a fi administrate independent înainte de termen. Cu toate acestea, se pare că traficanții vând pe dark net, ceea ce susțin că este un vaccin dezvoltat de Pfizer.

Cât costă pe dark net vaccinul anti-COVID-19

Potrivit Vice.com, pe site-uri anonimizate de pe dark net, există listări cu dealeri care susțin că au în posesie doze de vaccin anti-Covid. Prețul pentru o singură doză ajunge chiar și la 1.300 de dolari americani. Listarea arată că transportul către orice țară din lume este gratuit și că țara de origine a produsului este SUA.

Însă, se pare că acestea sunt înșelătorii, deoarece atunci când jurnaliștii Vice au cerut dovezi în legătură cu autenticitatea vaccinelor, aceștia au oferit o poză generică de pe internet cu sticluțe cu etichete pe care scrie Vaccin COVID-19. Mai mult, vaccinurile reale au mai multe informații pe etichetă, cât și un nume clar, nu unul generic.

Vaccinurile împotriva COVID-19 necesită depozitare la o anumită temperatură

Datorită situației în care ne aflăm, în care vaccinurile există și încep să fie livrate către statele care le-au comandat, oamenii cu bani ar putea fi tentați să cumpere astfel de vaccinuri. Mai mult, aceștia ar putea fi tentați să achiziționeze câte două doze de persoană, deoarece vaccinul trebuie repetat la câteva luni pentru a asigura eficiența.

De asemenea, cei ce vând aceste produse susțin că sunt farmaciști și că au intrat în posesia vaccinurilor în urma unei achiziții de la autorități. Cu toate acestea, ei nu poate dovedi proveniența sau autenticitatea acestor vaccinuri.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.