Cât de sigur este Piteștiul în cazul unui cutremur! În ce categorie de risc se situează? HARTA COMPLETĂ!

0

Cât de sigur este Piteștiul în cazul unui cutremur! În ce categorie de risc se situează? În urma teribilelor cutremure din Turcia, specialiștii români au analizat care sunt zonele cele mai expuse dar și cele mai ferrite în cazul unui seism de magnitudine mare, în țara noastră. Există orașe în care cutremurele nu se resimt sau se resimt foarte puțin, însă, din nefericire, există și orașe în care ar putea exista multe victime în cazul unui seism puternic.

CITEȘTE ȘI: BANI PENTRU BUNICILE CARE AU GRIJĂ DE NEPOȚI! DESPRE CE SUMĂ ESTE VORBA!

Cele mai sigure județe, în cazul unui cutremur puternic

Statistica întocmită de INFP arată că cele mai sigure județe din România în caz de cutremur puternic sunt Timiș, Caraș Severin, Satu Mare, Constanța, Suceava și Maramureș. Aproape la fel de sigure sunt zonele cuprinse între Oradea, Cluj, Deva și Bistrița. De asemenea, o zonă sigură în caz de seism major se află între județele Sibiu și Brașov, care sunt încadrate la risc seismic mediu. Și Târgu Mureș, Piatra Neamț și Suceava fac parte de asemenea din județele cu risc mediu.

Care sunt cele mai periculoase localități, în caz de seism major

Cele mai periculoase zone, în caz de seism major, sunt Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani sau Iaşi şi toate zonele cuprinse între ele, urmate în topul intensităţii de Roman, Bacău, Piteşti, Giurgiu şi toate zonele din acest perimetru. În zonele cu risc intermediar se mai află şi Cernavodă și Tulcea.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata