Cât timp durează procesul de vindecare a implantului dentar?

0

Cât timp durează procesul de vindecare a implantului dentar?

Te simți inconfortabil atunci când zâmbești? Înseamnă că te-ai gândit deja să apelezi la ajutorul implanturilor dentare. Odată ce ți-ai recuperat încredea în propria persoană, lucrurile bune nu vor înceta să apară. Doar că foarte multe persoane amâna vizita în cabinetul stomatologic, gândindu-se la durere, dar și la o perioadă greoaie de recuperare. În ceea ce privește durerea, trebuie să știi încă de la început că o astfel de intervenție se realizează doar sub anestezie locală. În plus, procesul de vindecare poate dura mai puțin decât te-ai fi așteptat. Citește acest articol până la final pentru a afla informații prețioase cu privire la noul tău zâmbet!

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este, în mod concret, un șurub realizat din materiale biocompatibile care odată integrat în osul maxilar sau mandibular, va înlocui rădăcina naturală a dintelui. Acesta va fi îmbrăcat cu o coroană dentară pentru a se comporta și a arăta asemănător cu un dinte natural. Sigur că vorbim despre un proces care se realizează în mai multe etape, dar și despre o varietate de opțiuni pe care pacienții le au la dispoziție. Mulți optează, de exemplu, pentru un implant dentar în 24 de ore – o soluție optimă pentru pacienții care nu au suficient timp la dispoziție și vor să se bucure cât mai rapid de noul zâmbet. Pe de altă parte, vei observa încă de la prima vizită la stomatologie că decizia finală se va lua doar la recomandarea medicului specialist, în urma consultației.

În cât timp se vindecă implantul dentar?

E important să știi că vindecarea țesuturilor moi poate ajunge la 21 de zile, dar vindecarea profunda, osoasa va avea loc între 3 și 4 luni și poate ajunge chiar și la 6 luni în unele cazuri. Medicul tău o să-ți verifice inclusiv rezultatul analizelor și îți va povesti că, în unele cazuri, recuperarea poate fi ceva mai lentă. De reținut este și faptul că fiecare pacient este diferit, ceea ce înseamnă că perioada de recuperare poate varia de la o persoană la alta.

Efectele intervenției asupra țesutului gingival

În ceea ce privește efectele intervenției asupra țesutului gingival, e important să știi că în primele ore după intervenția propriu-zisă se simte acea amorțeală specifică anesteziei. După ce dispare această senzație se poate instala o ușoară durere, ceea ce este absolut normal. În general, în această perioadă sunt prescrise medicamente cu efect antiinflamator si analgezic. Reține că acestea se administrează doar la recomandarea medicului!

De altfel, in prima săptămână poți simți prezența unor umflături ușoare în zona gingiilor, chiar și în ceea ce privește dinții vecini implantului. Aceasta senzație este normală și trebuie să dispară destul de rapid, fără să-ți creeze un disconfort major.

Recomandări pentru o vindecare ușoară și rapidă

Te confrunți cu unul sau chiar mai mulți dinți lipsă? Atunci, ia legătura cu medicii stomatologi și vezi care este soluția optimă pentru tine. Oricare ar fi tipul de implant dentar ales pentru a-ți recăpăta zâmbetul, procesul de vindecare trebuie să includă câțiva pași esențiali. Iată care sunt aceștia:

  • Verifică în mod regulat aspectul gingiilor și adresează-te medicului încă de la primele semne de îngrijorare;

  • Folosește o periuță de dinți moale și o pasta cu efect antibacterian;

  • Evită băuturile foarte reci sau foarte calde în primele zile de la intervenție;

  • Evită alimentele tari, crocante sau lipicioase în primele zile de la intervenție;

  • Asigură-te că ai o alimentație bogată în vitamine și minerale.

Așadar, în cazul implantului dentar, procesul de vindecare poate fi diferit de la un pacient la altul, dar medicul stomatolog îți va povesti, pe larg, despre tot ceea ce trebuie să știi în legătură cu această perioadă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata