Cât vor plăti românii de la 1 ianuarie la curent! Anunțul momentului!

0

Marcel Ciolacu, președintele PSD  a anunțat recent cum va fi tarifat curentul în următoarele facturi și de ce plafonări vor beneficia românii începând cu 1 ianuarie. Concret, începând de anul viitor, piața de energie va fi reglementată în proporție de 80%. Acest lucru înseamnă că 80% din prețul energiei va fi plafonat, iar 20% va fi lăsat la libera negociere pe piața bursieră.

„Rămân în continuare la părerea că problema energiei este problema numărul unu pe care o avem cu toții. Săptămâna următoare, printr-un act normativ, în guvern, și amendamente făcute la Ordonanța 119, o să intrăm într-o zonă predictibilă și într-o zonă în care energia va fi mai ieftină. Nu cred că un ministru al Partidului Social Democrat își poate permite o decizie cum a făcut ministrul Energiei, să liberalizeze prețurile, mințind românii. Și de un an de zile ne confruntăm cu cele mai mari prețuri la energie din ultimii 70 de ani. Să existe un preț maximal. Asta nu înseamnă că toată lumea va plăti acel preț maximal. Rămân în continuare cele 0,68 lei, 0,8 lei, 1 leu la IMM, industria alimentară și în Parlament vom veni cu amendament la OUG 119 cu cele promise – servicii de utilități publice, tramvaie, metrou.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Noua lege ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023 şi ar putea sa se aplice până în 2025.

Cât vor plăti românii la factura la energie electrică:

  • 0,68 de lei/KWh pentru un consum mai mic de 100 KWh/lună
  • 0,80 de lei/KWh pentru un consum între 100 KWh și 255KWh/lună
  • NOUTATE: preț fix de maxim 1,3 lei/KWh pentru un consum care depășeste 255KWh/lună
  • 1 leu/kWh pentru IMM
  • NOUTATE: preț fix de maxim 1,3/KWh pentru industria mare/marii consumatori
  • Intrarea în vigoare: ianuarie 2023

Unii români vor plăti pe un kWh mai mult ca firmele. Este vorba despre cei care vor avea un consum mai mare de 255 de kWH/lună.

  • 1,3 lei kWh – consum peste 255 de kWH/lună
  • 1 leu/kWh – pentru IMM-uri.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata