Cătălin Andrei, purtător de cuvânt al PNL Argeș: „Domnilor de la PSD Argeș, încetați cu presiunile și cu amenințările!”

0

Cătălin Andrei, purtătorul de cuvânt al PNL Argeș a reacționat pe pagina sa de facebook în urma comunicatului emis de PSD Argeș susținând că evenimentul desfășurat seara trecută la Teatrul „Alexandru Davila” nu a avut caracter politic ci a fost o întâlnire cu scopul să intermedieze întâlniri inspiraționale, motivaționale, să devină un cadru de dezbatere, de întrebări și răspunsuri într-o lume în continuă evoluție, între elevi și speakeri cu experiență de viață. Publicăm mai jos integral textul postării:

„Domnilor de la PSD Argeș, încetați cu presiunile și cu amenințările asupra oamenilor, încetați să alterați dreptul cetățenilor la liberă exprimare, încetați să vă comportați ca niște stăpâni ai instituțiilor în care ați fost numiți în funcții de conducere.

Sunt uluit că un om politic/un ales local pesedist își permite să sune un director de liceu, să bage în ședință un profesor, să îl amenințe și să îl tragă la răspundere, într-o bolnavă relație medievală de vasalitate, în care stăpânul are drept de viață și de moarte asupra celuilalt. Aceste fapte anormale s-au petrecut chiar azi dimineață.

Iată de ce vă spun asta!

Asociația Generală a Profesorilor de Limba Franceză Argeș-ASFRAN a organizat Conferințele Contezi-ediția I,  un concept extraordinar adus în Argeș de Adriana Săftoiu. Rețineți, o asociație a organizat un eveniment adresat tinerilor, nu Inspectoratul Școlar Județean, nu Primăria Pitești, nu PSD, nu PNL. O asociație.

Scopul a fost pe cât de nobil, pe atât de simplu. Să intermedieze întâlniri inspiraționale, motivaționale, să devină un cadru de dezbatere, de întrebări și răspunsuri într-o lume în continuă evoluție, între elevi și speakeri cu experiență de viață. Toni Grecu și Cătălina Grama aka Jojo au fost invitații primei conferințe Contezi, moderată de profesoara Alina Manea. Evenimentul a avut loc aseară la teatru și a fost senzațional.

Astăzi de dimineață, reprezentanți de vârf ai PSD Argeș au dat telefoane, și-au pus hăitașii să jignească urât, au sunat profesori și directori, au făcut presiuni, au amenințat ca niște vrednici tovarăși care știu să educe cu pulanul. Au emis chiar un comunicat în care jignesc 300 de tineri minunați că au participat la Conferința Contezi. De ce? Pentru că la eveniment a fost invitată Alina Gorghiu, nu în calitate politică, ci în calitate de om de succes și de argeșeancă.

Spre știința voastră, stimați pesediști care cereți demisii, președintele Senatului este invitat la evenimente uriașe de asociații, de fundații, de ONG-uri naționale sau internaționale, tocmai pentru că este al doilea om în statul român și pentru că are ce să spună. Mai mult de atât, în cadrul conferinței nu a existat niciun element politic, nu a pronunțat nimeni numele vreunui partid, nu a fost făcută nicio aluzie politică.

Da, am participat alături de Alina Gorghiu la Conferința Contezi! Am participat în calitate de părinte de licean și pot spune că am plecat încărcat cu energia tinerilor și uimit de viziunea lor asupra vieții și viitorului. Ei merită toată atenția! Felicitări Cătălina Dumitrașcu, Alina Manea, asociațiilor implicate, elevilor. Aplauze pentru Jojo și Toni Grecu pentru dialogul profund pe care l-au avut cu tinerii.

Cât despre PSD Argeș, mă întreb dacă în afară de venin, “hate”, Bălășoiu și Bădălau mai poate oferi și altceva?”

În urma reacției PSD, președinta Senatului României, Alina Gorghiu,  a precizat că evenimentul „Contezi” a fost dedicat exclusiv elevilor și nu a contat vreo culoare politică sau vreun partid politic.

 „#Contezi – o întâlnire reușită la care am participat în calitate de argeșeancă. Mă bucur că am putut fi într-o sală unde, clar, tinerii au contat! Absolut deloc nu a contat vreun partid! A fost un eveniment dedicat absolut în totalitate elevilor. Sunt convinsă  că și celelalte ediții vor avea același succes. Elevii argeșeni merită atenție!” a declarat Alina Gorghiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata