Câte zile de libertate a câștigat, de fapt, Liviu Dragnea, în baza Legii recursului compensatoriu

Legea recursului compensatoriu a fost abogată, iar cei care au de executat pedepse mai beneficiază de zile libere doar până la promulgarea legii în Monitorul Oficial. Cel mai important deținut din sistemul penitenciar, Liviu Dragnea, a beneficiat până acum și a câștigat o lună de libertate.

Totuși, aceasta va mai produce efecte: deţinuţii aflaţi acum după gratii vor beneficia în continuare de clemenţa statului, însă doar pentru zilele petrecute în puşcărie până la abrogarea legii, nu pentru întreaga pedeapsă.

Spre exemplu, Liviu Dragnea va beneficia de recurs compensatoriu (scăderea cu 20% din pedeapsă) doar pentru zilele executate în intervalul mai-decembrie 2019. Dacă legea adoptată de PSD în 2017 ar fi rămas în vigoare, Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o scădere cu 20% din întreaga pedeapsă (3 ani şi jumătate) nu doar pentru cele 6 luni trăite la Rahova până acum, scrie Adevărul.

Pentru restul zilelor pe care le va petrece la Rahova, Liviu Dragnea nu va mai beneficia de recurs compensatoriu, după ce legea a fost abrogată.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.