„Câteva minute pot face diferența între viaţă şi moarte”. Apelul salvamontiștilor!

0

Salvatorii montani fac apel către șoferi să le acorde prioritate: „Câteva minute pot face diferența între viaţă şi moarte”. Stațiunile de la munte, ocupate complet de minivacanţa de 1 Decembrie. Din cauză că legea care le permite ambulanțelor Salvamont România să aibă prioritate în trafic, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, zace în Camera Deputaților de la începutul acestui an, salvatorii fac apel la cetăţeni să le acorde prioritate în trafic în minivacanţa de 1 decembrie.

„Având în vedere intensificarea traficului rutier precum și numărul mare de turiști care au decis să vină la munte în această mini vacanță, vă rugăm ca în cazul în care observați în trafic autospecialele Salvamont să le acordați prioritate”, este apelul lansat de Salvamont Romania-Dispeceratul Național Salvamont

Salvatorii montani afirmă că, uneori, „câteva minute pot face diferența între viaţă şi moarte”.

Apelul vine după ce în presă au apărut imagini din ambulanțele care în România nu au prioritate în trafic. Salvatorii acuză că, uneori, nu ajung în timp util la victime. Salvamont România deține, prin baremurile legislative, ambulanțe și autospeciale de intervenție, dotate cu mijloace de avertizare sonoră și vizuală, dar necorelarea legislației nu le dă voie să apese butonul care poate face diferența între viață și moarte.

„Actul legislativ, după 8 ani de umblat după aprobări, se află acum în Camera Deputaților, are toate avizele favorabile, dar mici diferențe între textul avizelor fac ca legea să nu intre la votul final, deși este pe ordinea de zi în fiecare săptămână.”, a fost mesajul transmis de Salvamont România, săptămâna trecută, pe Facebook.

Mesajul este însoțit de un videoclip filmat într-o intervenție, unde ambulanța apare blocată în trafic și nu poate folosi semnalele acustice și sonore, deși salvatorii fuseseră solicitați să intervină în cazul unei persoane aflate în stare foarte gravă.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata