Câți bani vom plăti în plus la impozitul pe locuințe? Avertismentul specialiștilor!

0

După noile modificări aduse Codului Fiscal, discuții intense sunt duse în direcția impozitului pe locuințe. Chiar dacă s-a spus că, începând de anul viitor, impozitul pe locuințe va fi majorat, nimeni nu știe cu cât sau care va fi noua formulă de calcul.

Nici măcar notarii nu îşi asumă responsabilitatea pentru datele ce vor fi folosite, de anul viitor, pentru a determina cât vor plăti românii taxele pe case. În momentul de față, noua formulă de calcul, pe bază careia primăriile vor trebui să calculeze impozitele de anul viitor, este o enigmă.

„Codul Fiscal merge înainte la acest moment cu această modificare, iar punerea în practică este extrem de greoaie şi va fi extrem de dificilă.”, a declarat recent pentru Antena 3, Adrian Vascu, evaluator imobiliar.

Analiștii susțin că românii vor plăti impozit pe case şi apartament mai mari din 2023. Însă, nimeni nu ştie cât la cât vor putea ajunge. Sunt analişti care estimează că sumele în plus ar putea fi de la zeci de lei până la sute de lei, în funcţie de cât de scumpă este locuinţa pe care o aveţi în proprietate, dar şi de oraşul în care locuiţi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata