Câți bani vor primi românii în mână de la 1 ianuarie când salariul minim crește la 3000 lei?

0

Guvernul a reușit să ajungă, după lungi discuții și controverse, la o primă înțelegere cu sindicatele și patronatele în privința salariului minim. Este vorba despre banii pe care îi vor primi românii în mână de la 1 ianuarie, când salariul brut va crește la 3000 lei, iar în domeniul construcțiilor, la 4000 lei.

Cocret, acest lucru se traduce prin faptul că, peste două milioane de români vor primi, de la 1 ianuarie, un salariu net de 1.863 de lei. 200 de lei din cei 3.000 vor fi  scutiți de impozit și contribuții la fondurile de asigurări. Așadar, netul va ajunge la 1863 de lei, cu 339 de lei mai mult față de cât este în prezent.

„Salariul minim este de 3000 de lei, cu 200 deductibili, aceasta e concluzia, urmând ca până luni să discutăm de eventuale deduceri salariale la sumele de peste 3.000 de lei. Orice creștere a salariului e mică.”, a declarat recent Vasilică Priceputu, vicepreședinte Consiliul IMM-urilor.

O nouă întâlnire pe această temă a fost convocată pentru săptămâna viitoare, când vor fi stabiliți termenii finali ai majorării salariului minim pe economie.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata