VIDEO. Caz șocant într-o școală de renume! Părinții, obligați să dea câte 3000 de lei pentru renovarea clasei!

0

Caz șocant într-o școală! După ce și-au înscris copiii la clasa pregătitoare, părinții au avut parte de o surpriză de proporții la ședința cu părinții. Învățătoarea le-a spus că elevii vor beneficia doar de o sală goală cu patru pereți, fără bănci, tablă sau scaune.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. ACUZAT DE SEX CU FETIȚE DE 12 ANI, DEZVOLTATORUL VIVO PITEȘTI POATE SCĂPA BASMA CURATĂ! CUM E POSIBIL?

Cadrul didactic i-a informat că școala nu dispune de fonduri iar toate cheltuielile pentru amenajarea clasei vor fi suportate de părinți. Și nu s-a discutat nicio secundă despre sume derizorii, ci s-a propus ca fiecare părinte să aloce pentru aceste amenajări între 2500-3000 lei. Practica este ilegală, iar o parte dintre părinți au sesizat deja autoritățile, dezvăluie Euronews România.

„Ne-a arătat sala de clasă, ne-a zis că această sală o să fie goală, nu o să avem bănci, nu o să avem scaune, nu o să avem tablă, nu o să avem nimic, decât patru pereți. Trebuie noi să zugrăvim clasa, să punem mochetă pe jos, vrea aspirator. Părinții au stabilit că toate acestea sunt niște costuri între 2.500 și 3.000 de lei. Doamna a spus că nu sunt fonduri din partea școlii și că părinții trebuie să facă.”, povestește revoltat un părinte.

Învățătoarea a creat și un grup cu părinții unde le explică detaliat și fără remușcări că încalcă legea, de ce sunt necesari acești bani. Cazul șocant s-a petrecut recent la o școală din Sectorul 4, București. Inspectoratul Școlar București a transmis, la solicitarea Euronews, că săptămâna trecută a fost depusă o plângere și că în momentul de față desfășoară o anchetă în unitatea de învățământ.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata