Cazuri de Flurona în Argeș!? Ce spune directorul Spitalului de Pediatrei!

0

Sute de copii trec zilnic pragul Camerei de Gardă a Spitalului de Pediatrie din Pitești, mulți dintre aceștia rămânând internați. Copiii se prezintă la urgențe cu diverse afecțiuni respiratorii, virale, gripă și, în continuare, Covid.

CITEȘTE ȘI: OBLIGAȚIILE CARE TREBUIE RESPECTATE DE ȘCOLI, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI! ANUNȚUL MINISTRULUI EDUCAȚIEI!

În plin val al virozelor și al lipsei acute de medicamente din farmacii, mulți dintre ei au nevoie să rămână internați pentru a primi tratament de specialitate. Cei confirmați cu virusul gripal sunt internați pe Secția de Infecțioase din Pitești, în momentul de față aproape plină. Ce se va întâmpla cu micuții când secția de infecțioase va lucra la capacitate maximă, ne spune chiar directorul Spitalului de Pediatrie din Pitești, doctorul Tudor Ionescu: „În momentul de față avem foarte multe cazuri de gripă confirmate, predomină oricum partea respiratorie. Ne confruntăm cu mai puține cazuri de Covid. Pacienții confirmați cu virusul gripal sunt internați pe Secția de infecțioase cât vor mai fi locuri, pe urmă îi internăm la Pediatrie. Sperăm să nu ajungem în această situație.”

Zeci de copii se prezintă zilnic la urgențe

În momentul de față România se află în stare de alertă epidemică, spitalele fiind pline de cazuri de gripă sau viroze respiratorii. Au apărut și primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi Covid. Acest tip de infecție poartă denumirea de Flurona, iar medicii avertizează că simptomele sunt extrem de grave, pacienții confruntându-se cu dureri îngrozitoare și având nevoie de internare pentru a primi tratament de specialitate.

Primele cazuri de copii confirmați cu Flurona sunt internați la la spitalul Matei Balş din Bucureşti. În Pitești, la Spitalul de Pediatrie, nu avem deocamdată niciun caz confirmat, conform directorului Tudor Ionescu. „Nu am avut situații de copii pozitivi si la virusul gripal și la COVID.”

Potrivit specialiștilor, simptomele în cazul Flurona sunt mai zgomotoase, copiii testate pozitiv ajungând la spital cu dureri îngrozitoare de cap, de mușchi sau de articulații.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata