Ce a promis primarul Gentea la slujba de înmormântare a polițistului ucis?

0

Ce promisiuni a făcut primarul Gentea la slujba de înmormântare a polițistului ucis?

Primarul Cristian Gentea a fost prezent la slujba de înmormântare a politistului local, Vali,  omorât de un tânăr de 19 ani, în stația de la Brătianu. După slujba din biserică, înainte ca sicriul să fie dus la cimitir, Gentea a ținut o mică alocuțiune și, emoționat, a făcut o promisiune solemnă colegilor polițistului ucis. Edilul a semnalat faptul că, tragedia petrecută pe străzile din Pitești nu trebuie să rămână doar un moment de durere ci, dimpotrivă trebuie să trezească un apel la acțiune și responsabilizare a întregii societăți. El a promis că va face tot ce-i stă în putere pentru ca polițiștii locali să aibă un alt statut care să îi profesionalizeze și să le protejeze cu adevărat autoritatea și viața.

CITEȘTE ȘI: DR. MĂRTĂU DEZVĂLUIE DEZASTRUL DIN SECȚIA UPU A SPITALULUI JUDEȚEAN! STRIGĂT DE AJUTOR!

„În memoria celui care și-a dedicat profesia și, din păcate, viața protejării comunității, onorăm sacrificiul lui curajos! Pe străzile noastre s-a petrecut o tragedie, care nu trebuie să rămână doar un moment de durere, ci care trebuie să trezească un apel la acțiune și responsabilizare a întregii societăți.

Incidentul grav de la Pitești nu este unul singular, s-a mai întâmplat și în alte orașe, polițiști locali au fost bătuți brutal sau umiliți.

Voi cere parlamentarilor români, prin reprezentanții din Argeș, să revadă legea 155, Legea poliției locale, să ofere polițiștilor locali un Statut care să îi profesionalizeze și să le protejeze cu adevărat autoritatea și viața.

Trebuie să readucem încrederea cetățenilor în uniforma celor care supraveghează ordinea și liniștea publică!

În ce privește comunitatea noastră, fac un apel la solidaritate și la respectul față de munca polițiștilor noștri locali.

Este momentul să ne întoarcem spre noi înșine și să recunoaștem că siguranța comună depinde de angajamentul fiecărui individ. De la educația în familie pleacă și schimbarea mentalității: trebuie să construim un spirit de solidaritate și să promovăm colaborarea – la școală, la locul de muncă, în spațiul public, cu autoritățile și forțele de ordine.

Fie ca momentul pe care îl trăim astăzi să fie unul de restart: nu doar să plângem pierderea, ci să și acționăm! Cred că doar așa putem onora memoria lui Savaste Condoruș, făcând tot posibilul pentru siguranța noastră, în locul în care trăim.”, este mesajul transmis de primarul Gentea.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata