CE-AU AJUNS FOSTELE GLORII DE LA FC ARGEŞ. Echipa lui Dumnezeu, şomeri de lux, şoferi sau câştigători în afaceri

Pentru FC Argeş, Liga I şi, implicit, fotbalul de performanţă au rămas doar o amintire. Echipa fanion a fotbalului argeşean se zbate de câţiva ani într-o mediocritate care îi face pe suporterii argeşeni să suspine după  vremurile când eram ca cireaşa de pe tort în fotbalul românesc, campioni  şi participanţi în cupele europene. Foştii jucători şi antrenori care au adus glorie în tricoul alb-violet, de la Dobrin încoace, se împart îi trei categorii: cei care nu mai sunt, cei care au rămas în fotbal şi cei care au statul de „şomeri de lux”.
Echipa lui Dumnezeu…
Categoria celor care nu mai sunt printre noi începe cu foştii preşedinţi Puiu Rapaport şi Dan Marinescu. Tot preşedinţi au fost  Bebe Barbu şi Constantin Cârstea, dar cei doi au fost şi jucători reprezentativi  ai clubului FC Argeş. Au fost campioni „în iarbă”. Şi antrenorii Ştefan Vasile şi Tică Oţet ne-au părăsit de-a lungul anilor. În categoria jucătorilor care au adus glorie clubului FC Argeş, „Prinţul din Trivale”, inegalabilul şi jucătorul nepereche Nicolae Dobrin este marele dispărut… Apoi, Bebe Barbu, Ion Prepurgel, Constantin Cârstea, Bebe Iovănescu, Radu Jercan, Gabi Amărăzeanu…
Speriatu, antrenor la şcoala lui Prisăceanu
Antrenorii Florin Halagian, Ion Moldovan, Marian Bondrea, Sorin Cârţu, Andrei Speriatu şi Telu Stancu sunt în activitate. Doar „Armeanul” s-a retras în urmă cu câţiva ani şi se ocupă de afaceri. Ion Moldovan este la echipa de tineret a clubului Dinamo, iar Telu Stancu la Centrul de Copii şi juniori de la CS Mioveni. Marian Bondrea este, deocamdată, „şomer de lux”, după ce în turul campionatului a pregătit pe CS Severin.   Tot „şomer de lux” este acum şi Sorin Cârţu. Din aceeaşi categorie face parte şi antrenorul Ionuţ Badea, care a pătruns în forţă, cu mult succes, în lumea antrenoratului, dar care acum este în… stand by…   Andrei Speriatu a fost, ca şi Marian Bondrea şi Ion Moldovan, plecat să antreneze în ţările arabe. Acum, Andrei Speriatu va lucra la Şcoală de Fotbal care-i aparţine lui Marius Prisăceanu.
#Vasile Stan, la Dănuţ Coman- Crivac, pe banca lui FC Argeş
Vasile Stan este antrenor la Şcoala de Fotbal „Dani Coman”, iar Iulian Crivac este pregăteşte de câteva luni pe FC Argeş, ca antrenor principal. Nicolae Radu, „Nenea” sau Radu III, este de o viaţă în dificila muncă de creştere şi formare a tinerilor jucători, iar Constantin Radu I, pregăteşte tot echipe de juniori. Gheorghe Cristian, Viorel Moiceanu şi Augustin Eduard sunt la Centrul de Copii şi Juniori „Leonte Ianovschi” de la FC Argeş şi, an de an, dau jucători pentru echipa mare. Cum „scot capul”, unii jucători cu perspective sunt imediat vânduţi pe un pumn de dolari sau euro… Marius Prisăceanu a plecat de la FC Argeş în urmă cu şase luni, iar acum şi-a deschis propria şcoală de fotbal.  
Jean Barbu a reuşit în afaceri, Nelu Ceauşu, nu!
După ce s-a lăsat de fotbal, Nelu Ceauşu a intrat în afaceri, dar n-a reuşit. Se spune că l-ar fi păcălit un asociat de-al său în respectiva afacere, care până la urmă a dus la faliment… Acum antrenează copii şi juniori. Şi Jean Barbu s-a apucat de afaceri, după ce a pus ghetele în cui. Jean a intrat în afaceri imobiliare şi totul a mers foarte bine până ce a venit criza financiară. Totuşi, fosta vedetă pe care FC Argeş vândută coreenilor de la Samsung Blue Wings cu 1.250.000 de dolari, în anul sezonul 1997 – 1998, rezistă pe piaţa imobiliară, şi nu se mai ocupă de fotbal.
Doru Toma este ca o furnicuţă
Ca jucător la FC Argeş, Doru Toma a fost în teren o „furnicuţă”, adică muncea şi alerga fără oprire. Aşa este şi acum, de foarte mulţi ani, în conducerea clubului FC Argeş. Vasile Popa a rămas în fotbal, dar nu ca antrenor, ci în conducerea administrativă. Este „şeful” în plan fotbalistic al celor de la SCM Argeşul Piteşti, echipă pe care a promovat-o în Liga a III-a.  
Au rămas la „divizia judeţ”
Jucătorul care a debutat în Divizia A, în ultimul meci la FC Argeş  al marelui Dobrin, Ion Voicu zis „Aţă”, este antrenor la nivelul Ligii a IV-a. Deocamdată n-a vrut sau n-a putut să facă saltul spre performanţă în meseria de antrenor. După ce a înscris multe goluri pentru FC Argeş, Cristi Negru este acum antrenor la SCM Argeşul Piteşti, echipă în Liga a III-a. De asemenea, Paul Ciobanu se ocupă, ca antrenor secund, la nivelul Ligii a III-a.
„Bazela” are puşcă?
Aurică Ancuţa n-a rămas în fotbal, şi după 1989 şi-a deschis propria şcoală de şoferi.A rămas doar ca spectator la meciurile. Atacantul Cristi Bratu, zis „Bazela”, zis „Damigeană”, pe când juca cu FC Argeş în Cupa UEFA, s-a lăsat, dar pe jumătate. Mai joacă în Liga a IV-a, adică „judeţ”, şi merge la serviciu. Este „protector” la Grădina Zoologică, spun unii… Dacă are sau nu puşcă, nu se ştie…

Jean Vlădoiu a refuzat Argeşul şi acum e la FRF
Jean Vlădoiu a cochetat cu meseria de antrenor, după ce s-a lăsat de fotbal. A refuzat diplomatic pe FC Argeş, nemulţumit de condiţii, apoi a fost cooptat în conducerea Federaţiei Române de Fotbal, fiind responsabil de relaţia echipa naţională – suporteri.

Şomeri de lux: Schumacher, Bărbulescu…  
Despre Constantin Schumacher specialiştii spun că va ajuge un tehnician de valoare. Şumi a pregătit pentru scurt timp pe Juventus Bucureşti şi CSM Rm. Vâlcea, iar acum aşteaptă o adevărată provocare pentru a-şi face meseria de antrenor. În aceeaşi situaţie a fost şi Mihai Zamfir, care acum a plecat să antreneze în ţările arabe. Ilie Bărbulescu a fost dat afară anul trecut de la FC Argeş, ca o măsea stricată… Norocul lui este că preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş, Cornel Sorescu, i-a întins o mână de ajutor şi l-a angajat la AJF…

Stelică Badea şi Constantin Pistol sunt şoferi…
După o viaţă petrecută pe gazon pentru FC Argeş, Stelică Badea a ajuns în situaţia de a-şi găsi un loc de muncă în mediul privat. Dar nu în fotbal…., fiind angajat pe post de şofer la firma unui prieten de-al său.. Şi Constantin Pistol este în aceeaşi situaţie, fiind angajat, ca şofer, la firma „John”, după ce o perioadă a fost taximetrist.   

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.