Ce categorie de români primesc mai mulți bani de la 1 ianuarie! Creștere și de câteva sute de lei!

0

Au mai rămas doar două zile până anul viitor când, mulți români vor beneficia de măriri în diverse domenii sau sectoare de activitate. Ba mai mult, unii dintre ei pot încasa venituri și cu câteva sute de lei în plus pe lună.

CITEȘTE ȘI: PRIMARUL GEORGESCU EXPLICĂ SITUAȚIA GREA DE LA CS MIOVENI: „AM SESIZAT DE CÂȚIVA ANI CA FIECARE CLUB SĂ ÎȘI CAUTE SPONSORI!”

Pentru pensionari, de exemplu, de la 1 ianuarie, punctul de pensie va fi majorat cu 12,5%. Asta înseamnă că va crește de la 1.586 de lei la 1.785 de lei. La fel se majorează și pensia minima. De la 1 ianuarie va fi de 1.125 lei.

Tot din prima zi a anului viitor și salariul minim pe economie va crește. Aici majorarea pe brut va fi 18%. Salariul va creste de la 2.550 de lei la 3000 de lei, vom avea deci o creștere cu 450 de lei. În schimb, angajații vor primi în mână cu doar 374 de lei mai mult la salariu. Din această sumă 200 de lei vor fi netaxați de stat.

Și alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, cu rata inflației din 2021, adică 5,1%. Concret, majorarea înseamnă doar 12 lei în plus. Adică, un copil care primește în decembrie 243 de lei, în ianuarie va avea 255 de lei. 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata