Ce elevi nu mai merg la școală de luni? Cîmpeanu și Rafila-modificări în desfășurarea cursurilor!

Apar noi modificări importante referitoarea la cum vor funcționa școlile dar și când acestea intă în online. Sorin Cîmpeanu și Alexandru Rafila au explicat, în urmă cu puțin timp, modul în care școlile vor funcționa, în contextul creșterii alarmante a cazurilor COVID.

Când vor fi suspendate cursurile?

„Sunt schimbări importante în strategia privind modul de funcționare al școlilor din România și a grădinițelor. Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cat și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rată de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie profesională vaccinată, mult peste 70 la sută. La acest nivel de vaccinare în școli a contribuit și introducerea a acestui parametru.

În prezent, dată fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus, s-a explicat și s-a analizat în profunzime schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre școlile județele României în prezent. Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică. Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.”, a declarat recent Sorin Cîmpeanu.

„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț”

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că fac eforturi deosite pentru a putea ține cât mai mult școlile deschise, însă, dacă se va impune, elevii vor intra în online.

„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț. În funcție de evoluția pandemică, dar și de particularitățile noi Omicorn… Această boală are o transmisibilitate foarte mare. Situația va fi prezentată pe site-urile DSP și ale inspectoratelor școlare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.”, a explicat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.