Ce faci în cazul unui atac nuclear? Recomandările lui Arafat!

0

 Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit recent despre măsurile pe care ar trebui să le ia fiecare român, în parte, în cazul unui atac nuclear. Arafat spune că nu există un pericol nuclear acum care să amenințe România, dar că autoritățile și cetățenii trebuie să fie pregătite pentru „orice scenariu și că, „poate cel mai important este ce nu trebuie să faci” în cazul unui atac nuclear.

„Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În primul rând, să nu te panichezi, asta e clar! Doi: dacă ţi se spune: stai acasă pentru următoarele cinci-şase ore, să nu ieşi şi să stai acasă cu geamurile închise. Trei: dacă ţi se spune: „nu pleca cu maşina proprie”, stai acasă, să faci acest lucru!

Riscul panicii poate face ca unii să plece dintr-o zonă care cred că nu e ok şi să ne trezim cu un alt impact pe trafic şi să se blocheze traficul fără motiv. Deci important este, în astfel de situaţii, să asculţi ce să nu faci şi ce recomandări sunt a face. Dar totul pe baza informaţiilor care vin oficial.”, a declarat recent Raed Arafat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata