Ce mai preparăm la micul dejun?

0

Corpul nostru are nevoie de aportul de energie și calorii, vitamine și proteine necesare pentru a funcționa corect întreaga zi. Toate acestea se obțin luând un mic dejun sănătos, care să conțină alimente naturale și nutritive. Micul dejun întrerupe perioada de post de peste noapte și mărește aportul de glucoză pentru a vă crește nivelul de energie și vigilență. Specialiștii spun frecvent că micul dejun este o masă foarte importantă și că merită o atenție deosebită, în special în rândul copiilor. Pornind de la această idee, vă propunem câteva reţete de mic dejun. Poftă bună!

Omletă cu ciuperci şi caşcaval

Ingrediente:
(Pentru 1 porție)
• 3 ouă
• 1 lingură smântână
• 1 felie cașcaval
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 ciuperci champignon mici
• sare
• piper
Mod de preparare:
Ciupercile spălate şi curăţate le tăiem în lame. Le înăbușim în ulei încins. Între timp batem ouăle cu o lingură de smântână, sare, piper, apoi adăugăm 1 felie de cașcaval tăiată cubulețe mici. Dacă puneți puţină smântână în omletă aceasta va fi mai pufoasă.

Toast cu avocado şi ou poşat
Ingrediente
• 1 felie de pâine integrală
• 1 ou
• 1/2 avocado
• 1 linguriţă ulei de măsline
• oțet
• sare
• Semințe de susan
Mod de preparare
Puneţi jumătatea de avocado într-un bol. Adăugați uleiul de măsline, un vârf de sare şi pasați cu o furculiță. Spargeţi oul într-un vas mic şi daţi deoparte. Puneți apa la fiert într-o cratiţă şi turnați puțin oțet. Când apa fierbe, formați un vârtej cu ajutorul unei furculițe şi puneţi oul. Fierbeţi 4 minute, după care scurgeţi apa. Prăjiți felia de pâine. Întindeți piureul de avocado pe ea şi așezați oul deasupra. Finalizați totul prin presărarea unor semințe de susa

Fulgi de ovăz cu iaurt şi fructe
Ingrediente
• ceașcă mică fulgi de ovăz, integral (ceașcă mică de cafea)
• linguriță stafide
• 1 banană, medie zdrobită cu furculița
• 1/2 linguriță scorțișoară
• 1-2 lingurițe nucă, măcinată
• 100 ml iaurt, simplu, preparat în casă sau cumpărat
• OPȚIONAL: o linguriță miere /sirop de arțar
Mod de preparare
Se fierbe o ceașcă și jumătate de apă (aceeași cu care am măsurat fulgii). Se toarnă apa fierbinte peste fulgii de ovăz amestecați cu stafidele. Se acoperă și se lasă la înmuiat 15 minute. Se scurge apa în care au stat la înmuiat și se clătesc fulgii cu apă curată. Se adaugă banana zdrobită, nucile, scorțișoara, iaurtul și, eventual, îndulcitorul. Amestecul rezultat va fi ca o pastă, nefiind necesară pasarea lui. În plus, dacă eliminați nuca și îndulcitorul, rețeta noastră de fulgi de ovăz cu fructe și iaurt poate fi oferită bebelușilor începând cu vârsta de 8 luni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata