Ce restricții anti-COVID au rămas pentru noaptea de Înviere din acest an? Anunț oficial!

Reprezentanții Patriarhiei Române au anunțat recent că, nici în acest an, nu vor merge după Lumina Sfântă la Ierusalim. Lumina va fi adusă pe aeroportul Otopeni de reprezentantul românilor ortodocşi pe aeroportul din Otopeni. De asemenea, aceștia au anunțat că, deși în Israel sunt anunţate măsuri sporite de securitate în continuare, în România credincioșii au scăpat de toate restricţiile pentru noaptea de Înviere.

Delegaţia română nu va mai pleca de la Bucureşti după focul sfânt. Un avion fără călători va pleca din România către Israel, iar candela va fi adusă în ţara noastră de reprezentantul Aşezământului Ortodox la Ierusalim în jur de ora 18.00.

„Arhimandritul Teofil Anastasoaie va veni cu Lumina de la Ierusalim, ea va fi adusă pe aeroportul Otopeni inițial, acolo va fi întampinat de o delegaţie a Patriarhiei Române. Ne bucurăm că putem să ne aprindem lumânările din flacăra aceea care coboară în mod minunat și aprinde la Ierusalim această Lumina a Învierii.

Rostirea formulei „Hristos a Înviat” se va face afară, iar slujba va fi oficiată de Patriarhul Daniel. Tot după doi ani de pauză va fi reluat şi cel mai mare pelerinaj de Florii în Capitală.”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.