Ce riscă turiștii care au mers la Cabana Capra? Detalii exclusive!

0

Turiștii care au rămas blocați în urma valului de avalanșe petrecute noaptea trecută și care au lovit Cabana Capra vor scăpa doar cu o amendă și cu permisul suspendat pentru două luni! Și, asta, doar pentru șoferii care s-au încumetat să treacă de kilometrul 104 al Transfăgărășanului până la kilometrul 108, unde se afla complexul turistic. Restul persoanelor vor rămâne doar cu o amintire urâtă și o sperietură zdravănă.

Potrivit legislației în vigoare, cei care au condus și au ignorat semnele de „Drum închis”, sunt pasibili de amendă de la 870 lei și 1.160 de lei și vor rămâne pietoni pentru 60 zile. Mai mult, potrivit surselor noastre, acest aspect ar putea fi clarificat în următoarele luni, chiar jumătate de an, dat fiind faptul că stratul de zăpadă depășește în unele locuri peste un metru înălțime, iar autoturismele sunt îngropate de către avalanșă.

Însă, aceleași surse precizează că rămâne o întrebare care poate rămâne fără răspuns: cum au ajuns turiștii la respectivul complex turistic pe un drum deszăpezit în condițiile în care de ceva vreme ninge destul de abundent în zonă? Mai exact, cei care s-au aventurat în acest weekend au avut drumul deszăpezit, deci cale liberă, pentru a ajunge la cabană.

În acest moment, oamenii legii și autoritățile au demarat o serie de cercetări pentru a stabili toate circumstanțele, iar la finalizarea acestora se va decide fiecare sancțiune.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata