Ce salariaţi vor fi impozitați progresiv? Anunțul ministrul Muncii!

Marius Budăi. ministrul Muncii, a anunțat recent că bugetarii care au venituri mai mari decât preşedintelui țării vor fi impozitaţi progresiv. Această nouă formulă de impozitare se va aplica veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui României, venituri care includ salariile și sporurile pe care aceștia le primesc.

Această impozitare progresivă nu poate fi aplicată în mediul privat, motiv pentru care nu vor exista taxe noi în cazul tuturor românilor.Potrivit ultimei declarații de avere a președintelui țării, venitul încasat lunar de către acesta se ridică la suma de 14.865 de lei.

Concret, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că „nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depăşeşc salariul preşedintelui Republicii România. Noi vorbim de veniturile bugetarilor care depăşesc, deci nu de salariu, pentru că ştiţi că mai sunt sporuri, vorbim de venituri. Acolo era o discuţie să fie impozitate progresiv.”, a explicat recent Marius Budăi.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.