Ce se întâmplă cu impozitarea concediilor medicale? Decizie de ultim moment!

0

Ce se întâmplă cu impozitarea concediilor medicale? Decizie de ultim moment!

Impozitul pe concediile medicale intens dezbătut în ultima perioadă va fi eliminat, conform unui proiect care a trecut ieri de Senat și urmează să ajungă la Camera Deputaților. Liberalii cer eliminarea impozitului de 10% pentru toate tipurile de concedii medicale, însă social-democrații cer ca măsura să nu fie aplicată în toate situațiile.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! DRUM NOU DE MARE VITEZĂ ÎN ARGEȘ! A FOST SEMNAT CONTRACTUL!

Amendamentul care prevede eliminarea impozitului de 10% pe concediile medicale a fost depus de către senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc și asumat de grupul PNL. Aceasta susține că  impozitul pe concediul medical de 10% nu e de natură să crească semnificativ încasările la bugetul de stat.

„Dacă sunt concedii medicale false, sunt instituții ale statului care trebuie să rezolve situația. Introducerea acestei taxări paușale poate avea efecte negative asupra stării de sănătate a populației. Bolnavii au nevoie să se îngrijească de starea lor de sănătate, nu să se gândească și la acest tip de impozitare a suferinței lor.

Nu putem accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăvește, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic, să fie impozitat.  Din punctul meu de vedere, şi partea financiară, dar şi aspectul psihologic, sunt foarte importante în susținerea acestei decizii în favoarea pacienților români.”, a declarat senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata