Ce se întâmplă cu prețurile pe litoral? Cât a ajuns să coste o noapte de cazare

0

Cu pași repezi ne apropiem de luna august, numită în popor, „Luna lui Gustar”. Să nu uităm că este perioada concediilor, oamenii profită de zile libere și se relaxează sub razele soarelui pe litoralul românesc. Prețurile se modifică constant, iar ofertele hotelierilor nu sunt pe placul tuturor. O cameră dublă costând, în medie, 284 de lei, cu 15% mai mult față de 2020. Costurile meselor copioase, de asemenea, a crescut cu 10-15%, arată o platformă de specialitate.

Mai mulți turiști explorează România

„Din fericire, încărcarea cardurilor de vacanţă cu suma de 1.450 de lei începând cu luna mai, o măsură anunţată de Guvernul României încă de la finalul anului trecut, a contribuit la creşterea numărului de sejururi de vară. De altfel, acordarea acestor stimulente financiare, care mai reduc din costul total al unei vacanţe, a convins mai mulţi turişti să exploreze România, o decizie care va avea un impact pozitiv pe termen lung”, spun specialiștii.

Cele mai populare stațiuni

Potrivit sursei citate, cele mai des vizitate stațiuni sunt Eforie Nord, Mamaia, Eforie Sud și Costinești. Autoservirile sunt cele mai accesibile opțiuni pentru cei care vor să-și potolească poftele după câteva ore de bălăceală.

„În ciuda scumpirilor, turiştii nu renunţă la concediile lor de vară şi caută în continuare promoţii pentru escapadele lor. În plus, oferta este variată: dacă nordul litoralului (Mamaia) este cunoscut pentru diversitatea opţiunilor de distracţie (cluburi, terase) şi preţuri mai mari, sudul litoralului este dedicat mai degrabă familiilor şi turiştilor care caută linişte şi tarife accesibile. Eforie Nord şi Eforie Sud, Costineşti, Neptun şi Olimp sunt cele mai căutate destinaţii de către aceştia, mai ales că aici există numeroase unităţi de cazare care acceptă plata cu vouchere de vacanţă, plajele sunt mari, iar restaurantele şi autoservirile sunt pentru toate gusturile”, explică specialiștii de la Travelminit.

Consiliul Local Constanţa a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre prin care taxa parcării pe perioada nopţii se suspendă în municipiu şi în staţiunea Mamaia, până în luna decembrie 2022.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata