Ce se întâmplă cu proba de Matematică la Bacalaureat? Anunțul ministrului Cîmpeanu!

0

Noua lege a Educației, aflată încă în dezbatere publică, stârnește mari controverse legate de proba la matematică a examenului de Bacalaureat. Concret, profesorii cer ministerului ca proba să fie obligatorie la BAC, aşa cum este şi limba română. Cadrele didactice susțin că,dacă limba română va deveni probă independentă la Bacalaureat, la fel ar trebui să se întâmple şi cu matematica. Profesorii cer ca în textul legii să se afirme concret obligativitatea probei la această materie pentru profilul real.

Sorin Cîmpeanu a declarat recent că, deşi este absolvent al unui profil real, susţine în continuare ca matematica să facă parte din 2027 doar dintr-o probă unică la Bacalaureat, iar ponderea subiectelelor din matemetică să reprezinte 40%, în timp ce pentru chimie, fizică, biologie, geografie, istorie şi ştiinţe socio-umane, să fie alocate 60% dintre subiecte.

„Proba de matematică va fi o probă foarte importantă pentru că din setul de disciplină matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie şi discipline socio-umane, este foarte probabil ca matematica să aibă o pondere de 40% din toată această probă scrisă. Anticipez, dar sunt convins că undeva pe acolo vor fi ponderile alocate de către cei care fiind experţi în ştiinţele educaţiei vor lucra la construcţia acetei probe scrise. Eu personal, ca absolvent al unui liceu de matematică-fizică, la câţiva metri depărtare clasă matematică-fizică şi treapta întâi şi treapta a doua, susţin importanţa logicii, importanţa matematicii. Matematica va fi susţinută în şcoală şi nu dezavantată. Matematica este esenţială pentru formarea gândirii logice pentru fiecare copil şi fiecare tânăr din orice ţară a acestei lumi.”, a declarat recent  ministrul Educaţiei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata