Ce trebuie să știe românii cu mai multe contracte la curent! Anunț de ultim moment!

0

Românii cu mai multe contracte de energie electrică pe numele lor nu pot alege unde vor preţ plafonat, atrage atenţia Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă. Legea plafonării prețului la energie electrică stabilește necesitatea ca un client să aleagă între locul de consum la domiciliu și la reședință.

Asociația Energia Inteligentă a sesizat anomaliile din legea plafonării prețului la energie electrică și a propus ca ANRE să realizeze o verificare și să trimită fiecărui furnizor o bază de date cu clienții care nu mai trebuie să depună declarații pe proprie răspundere pentru că au un singur loc de consum unde beneficază de preț plafonat. Ne bucură faptul că acestă propunere este discutată și astfel milioane de consumatori nu mai trebuie să depună aberanta declarație prin care să declare că nu mai beneficază de preț plafonat la alt loc de consum.

Noua Lege a plafonării prețului la energiei stabilește că prețul plafonat sub 1,3 lei/kWh se aplică exclusiv pentru „locurile de consum de domiciliu/reședință”. Această situație determină necesitatea ca un furnizor să acorde aceste plafonări și să-și recupereze banii de la stat exclsuiv în situația în care se asigură că clientul casnic beneficiază o singură data de preț plafonat la un singur loc de consum. În aceste condiții furnizorul trebuie să fie informat și să primească o declarație pe proprie răspundere că acesta are un singur loc de consum unde va beneficia de preț plafonat și care este acela și să declare tot pe proprie răsăundere că nu are un alt loc de consum unde poate beneficia de preț plafonat sub 1.3 lei/kWh: „poate beneficia de prețul plafonat prevăzut la alin. (1) lit. a) și b) fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reședință, pe baza unei declarații pe proprie răspundere depusă la furnizor, privind faptul că nu beneficiază de preț plafonat pentru un alt loc de consum.”

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata