Ce vor păți medicii care vaccinează anti-Covid 19 fără programare? Află ce s-a decis oficial!

0

Ministerul Sănătății a informat că nu se pune problema aplicării unor sancțiuni pentru situații speciale, mai exact acelea în care medicii vaccinează anti COVID-19 persoane care nu sunt programate. Cu toate acestea, oficialii ministerului recomandă ca imunizarea să respecte, totuși, etapele stabilite.

Medicii nu vor fi sancționați dacă vaccinează persoane neprogramate

   Ministerul Sănătăţii a informat, luni, că nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancţiuni pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate, dar recomandă “ferm” ca imunizarea să respecte etapele stabilite de legislaţia în vigoare.

“Ministerul Sănătăţii nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancţiuni, dar recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele aşa cum sunt stabilite de legislaţia în vigoare, respectiv HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România cu modificările şi completările ulterioare şi OMS nr. 2171/2020 privind stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare”, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Ministerul Sănătății face verificări în caz de abuzuri

   Ministerul Sănătăţii a menționat că monitorizează campania de vaccinare şi face verificări, în baza reglementărilor în vigoare, acolo unde sunt semnalate “abuzuri”.

Comunicatul Ministerului Sănătății subliniază că prioritatea ministerului este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc: adulţii peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice, cei care sunt încadraţi într-un grad de handicap, imobilizaţi, imunodeprimaţi sau fără adăpost.

În presă au apărut inclusiv informații care n-ar fi fost verificate despre amenzi de până la 20000 pentru medicii care vaccinează fără programare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata