Cea mai infecțioasă tulpină COVID, a ajuns în România! La ce simptome trebuie să fim atenți?

0

Este alertă în rândul medicilor după ce au apărut cazuri cu una dintre cele mai contagioase tulpini COVID. Medicii de la Institutul Matei Balş au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina Kraken, una dintre cele mai agresive şi contagioase subvariante Omicron.

CITEȘTE ȘI: ACUM: CRIMĂ ÎNGROZITOARE! BĂRBAT ÎNJUNGHIAT DE UN COLEG LA SERVICIU!

„Este vorba despre o nouă mutație COVID. Știm, coronavirusurile au o foarte mare variabilitatea genetică și am văzut cu ochii noștri că în acești trei ani au tot apărut tulpini care au cucerit toată plaja patologiei și după au dispărut. Deci, faptul că apare încă o nouă tulpină, nu ne miră. 

Din datele pe care le avem în literatura internațională această nouă tulpină nu se deosebește decât din punct de vedere genetic. În ceea ce privește manifestările clinice, practic ea este similară cu toate celelalte tulpini Omicron. Sunt forme ușoare.”,  a transmis Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

„Este vorba, de fapt, de XBB 1.5., o tulpină care a apărut în urmă cu mai multe luni și este dominantă sau tinde să devină dominantă în cazurile cu infecție cu acest tip de virus în Statele Unite. Cam 40% din cazuri.

Noi am învățat de-a lungul acestei pandemii, cu cât se răspândesc mai ușor acești viruși, cu atât patogenitatea este mai mică. Iar până în acest moment nu există niciun fel de indiciu că vorbim despre o patogenitate sau o formă mai severă de boală.”, a explicat recent  medicul Tudor Ciuhodaru.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata